gototopgototop

 

Om Kjersti Hemma

Helhetsterapeut Kjersti HemmaHelhetsterapeut Kjersti HemmaHelsen er en selvfølge for oss så lenge den er god. Av den grunn er vi ikke alltid like flinke til å ta vare på vårt fysiske, psykiske og følelsesmessige velvære. Og en dag blir nakken stiv, armene verker, ryggen smerter og magen murrer. Vi får noen uforklarlige utslett, legger på oss uten å spise mer enn før, skader oss, blir syke eller føler oss rett og slett utslitt.

Helhetsterapi er god behandling mot disse plagene. Kombinert med litt egeninnsats kan det være alt som kreves for å gjøre deg klar for nye utfordringer. Selv ble jeg helbredet med fotsoneterapi og bevisstgjøring da skrivekrampe og stiv nakke satte en stopper for min spennende karriere som journalist for 13 år siden. 

Det ble starten på en langsom prosess mot omskolering til naturterapeut. Nå har jeg den kunnskapen som skal til for å gi deg den hjelpen du kanskje trenger for å komme igang med din helbredelsesprosess. Helhetsterapi har den fordelen at jeg kan kombinere flere forskjellige behandlingsformer og tilpasse behandlingen til dine plager og ditt spesielle behov.

Men la meg nå presentere meg: Mitt navn er Kjersti Hemma (født 8. september 1961), og jeg er utdannet helhetsterapeut, og redaktør for denne websiden. Jeg bor i Lillehammer, men gir også behandling i Oslo og Tønsberg. Fullstendig CV følger nederst på denne siden.

Livet har velsignet meg med to flotte døtre og en fortryllende datterdatter. Jeg har hatt en generelt god helse, som jeg i min sprelske ungdom ikke ofret mange tanker. Med liv og lyst gikk jeg i 15 år inn for min veldig givende og interessante, men krevende jobb som journalist. Helt til kroppen altså sa, hei stopp, dette hardkjøret blir for mye.

Her kan du lese mer om hvordan en ulykke førte til at jeg bestemte meg for å bli helhetsterapeut: Overbevist etter ulykke 

Jevnlig behandling med ulike terapier, yoga-trening og takknemlighet overfor livet har lært meg at mennesker kan reise seg etter de fleste slag og rette opp i mange skavanker. Mitt mål er å hjelpe deg  til å finne igjen din styrke og gode helse. 

Du er velkommen til å ta kontakt på tlf: 90 50 29 47, eller e-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen .

Jeg gir behandling på Bekkestua og i Oslo, så bestill gjerne time til behandling i dag.

Se også under menypunktet ”Behandling” på denne web-siden.

 

CV: Kjersti Hemma

Norsk Høgskole for Helhetsterapi, Oslo (2008-2012)

 Med følgende fag:

 • Konvensjonell og alternativ ernæring
 • Kinesiologi
 • Øreakupunktur
 • Aromaterapi
 • Fotsoneterapi
 • VEKS-fag (vitenskap, etikk, kommunikasjon og samfunn)
 • Mikrobiologi (Høgskolen i Gjøvik)
 • Anatomi og fysiologi (HiG)
 • Sykdomslære (HiG)
 • Psykiatri (HiG)

 

 • 15 års erfaring som journalist, sist i Dagningen og GD på Lillehammer (1986-2001).
 • Bachelor med mellomfag i Engelsk og grunnfag i psykologi (+ Exphil/Exfac) fra Universitetet i Oslo, Høgskolen i Lillehammer og Høgskolen i Hamar (2001-2004)
 • Sertifisert Astrolog fra Faculty of Astrological Studies (FAS), London (2009)

Hensikten med denne siden er å fremme helse gjennom informasjon og behandling utfra naturmedisinske prinsipper.

 

 

 Gode råd er gratis

Naturmidler mot sopp

Candida albicans er en sopp som koloniserer vagina og tykktarmen. Den oppstår ofte etter antibiotika-kurer, og jenter som bruker P-piller er også utsatt. Candida er en skummel mikroorganisme som kan være svært vanskelig å bli kvitt hvis den først har «satt seg». Derfor lønner det seg sette igang tiltak så snart den oppdages, og følge opp til den er helt borte.

Det er mange naturmidler som kan brukes, men kanskje olivenbladolje er mest effektiv. Man kan imidlertid også bruke roten av brennesle, både som te og som vaginalt skyllemiddel. Det samme gjelder timian, oregano og rosmarin.

Eva Lydeking-Olsen anbefaler å koke bukkehornsfrø i 20 minutter i en halv liter vann, deretter la ferske timian og salvieblader trekke i vannet og så løse opp 1-2 ss natriumascorbat (får på apotek) i blandingen. Man bør også ha Ipe Roxo (afrikansk urt) i blandingen, men det er det vanskelig å få tak i. Det er viktig å kolonisere tarmen med probiotiske bakterier ( f.eks lactobacillus acidophilus) så snart man har fått bukt med soppinfeksjonen.

 

Gurkemeie er gull verdt

Gurkemeie er et helsebringende krydder som blant annet får leveren til å fungere. Det blir kalt kroppens egen kortison og virker betennelseshemmende. Gurkemeie kan også hjelpe mot leddsmerter, altzheimer, astma, diabetes og kanskje til og med kreft. Den virker også mensturasjonsregulerende. Amerikanske helsemyndigheter har omfavnet denne asiatiske rota etter at massiv forskning har vist dens medisinske virkning.

 

Løvetann er leverrens

Løvetannrot er veldig fint for å avgifte leveren. Ta opp rota, børst den og tørk den. Den skal helst spises rå, men kan også kokes ca 30 minutter til te. Det beste er å la skallet være på, men det går også an å skrelle unge røtter og bruke dem i suppe. Smaken er god, og minner litt om selleri eller persille. Man kan også trekke løvtannblader som te. Mariatistel er et annet godt råd for å rense leveren, og den kjøpes i kapsler på helsekostbutikken.

 

Dagen derpå

Hangover etter en fuktig kveld skyldes at alkohol er vanndrivende og dessuten inneholder en del giftstoffer som kroppen må kvitte seg med. Det er derfor viktig å erstatte væsketapet med vann, helst med litt salt i, siden det hjelper hjernen og kroppen å nyttegjøre seg vannet. Men grapefrukt, tomater og appelsin, eventuelt -juice, inneholder stoffer som bidrar til å gjenopprette væskebalansen og avgifte kroppen. Det er også vist at asparges inneholder stoffer som hjelper mot hangover. Te av timian hjelper også på formen etter en kveld med litt for mye å drikke. Dessuten tapper alkohol kroppen for B-vitaminer (mer enn det som finnes i øl), så B-vitamin-tilskudd er bra, og C-vitamin er alltid en god avgifter.

 

Kokosfett mot virus

Kokosfett (-olje), olivenbladolje og hvitløk er en god kombinasjon som kan bekjempe virus, i tillegg til C- og D-vitamin.

 

Magnesium for søvn

Magnesium er lett beroligende og søvndyssende, og kan med fordel tas som tilskudd om kvelden i stedet for sovemedisin. Magnesium finnes blant annet i mandler, havregryn og banan. Røsslyng-te (av blomstene) og knuste kardemommefrø i varmt vann eller varm melk er også godt når du skal sove.

 

Søk på problem, urt etc.

Oversett

Bestill gavekort

gavekort1
Hjelp kroppen å helbrede seg selv

Human_water-hvitNaturdoktor.no hjelper deg til å ta vare på helsen, og forebygge og bekjempe sykdom ved å styrke immunforsvaret på en naturlig måte. Kroppen har en utrolig evne til å motstå sykdommer og helbrede seg selv når den er i fysiologisk og energimessig balanse. Vi gir deg informasjon om og hjelp til å finne og opprettholde denne balansen.

Les mer: Vår filosofi
Facebook Image

Levende bokmerker

Feedburner
Adminlogin

© Copyright 2010 - 2013 Naturdoktor
Redaktør og innehaver: Kjersti Hemma
Webmaster: Max Baez

Små utdrag av artikler og sitater kan brukes i ikke-kommersielle øyemed med henvisning til Naturdoktor.no.
Kommersielle foretak og media må be om spesiell tillatelse til å bruke innholdet på siden.